Woontrends die je niet mag missen

Het modeseizoen is alweer in volle gang. Dat betekent ook dat er vele nieuwe woontrends zijn. De bekendste zijn momenteel landelijke en royale stijlen, of juist modern met een betonlook muur. Toch zijn er ook nog volledig nieuwe trends die in 2021 viral zijn gegaan. Hieronder staan een aantal voorbeelden van nieuwe woontrends die je echt niet mag missen!

Wereldse stijlen

De betonlook muur is al een aantal jaren erg hip. Toch is er ook een tegenpool in aantocht; het wereldse interieur. In plaats van koele tinten combineer je met een werelds interieur de warme tinten uit Afrika en de lichte kleuren uit Scandinavië. Het wereldse interieur richt zich niet zozeer op één cultuur, maar haalt inspiratie uit meerdere landen die je kunt samenvoegen. Een voorbeeld van een wereldse stijl is Japandi: dit is een combinatie van Japanse en Scandinavische elementen. Japandi staat voor opgeruimdheid, orde en soberheid met mooie contrasten. Door de prachtige menging van verschillende culturen til je het interieur van je woning naar een werelds level!

Duurzaamheid & huiselijkheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook kiezen steeds meer mensen voor een bank die van hoge kwaliteit is zodat deze langer meegaat. Dit is beter voor het milieu. Maar niet alleen kwaliteit is hot, ook gerecyclede producten worden steeds populairder. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen van hennep. Hennep is een stof die lang meegaat en makkelijk te recyclen is tot andere producten. Verder is een huiselijke stijl weer helemaal terug van weggeweest. Hiermee horen ronde vormen associëren om rechte elementen wat zachter te maken. Ook zachte kussens zijn elementen die je niet kunt wegdenken uit een huis dat gezelligheid wil uitstralen. Veel gekozen stoffen zijn wol en linnen, waar je ’s avonds heerlijk in kunt wegkruipen als je wilt ontspannen na een dag hard werken. In een huiselijk ogende woning kun je op de muren zachte, lichte kleuren aanbrengen om het overzichtelijk, maar toch knus te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *