Welke verschillende diamond paintings bestaan er precies?

diamond painting

Elke dag opnieuw zijn er nieuwe mensen die ervoor kiezen om aan de slag te gaan met zogenaamde diamond paintings. Het betreft hier een soort van puzzel welke wordt gemaakt met behulp van steentjes in plaats van puzzelstukjes. Deze steentjes worden aangebracht op een canvas welke is voorzien van een kleeflaag. Het is mogelijk dat deze steentjes over tal van uiteenlopende kleuren beschikken. Om welke kleuren het hierbij precies gaat is in de praktijk altijd afhankelijk van de gekozen foto. Heb jij ervoor gekozen om gebruik te maken van een zwart/wit foto als basis voor jouw diamond painting? Dan spreekt het voor zich dat de steentjes uitsluitend in wit en zwart geleverd zullen worden. Des te meer kleuren er in de foto zijn terug te vinden, des te complexer in principe de diamond painting is om te maken. 

1.) Standaard diamond paintings 

Wanneer je het aanbod met diamond paintings op de markt gaat bekijken zal je meteen kunnen vaststellen dat er heel wat standaard exemplaren op terug te vinden zijn. Deze standaard diamond paintings zijn uitgevoerd in tal van uiteenlopende thema’s. Het kan hierbij dan onder meer gaan om de onderstaande mogelijkheden: 

  • Een bepaalde sport; 
  • Natuurlandschappen; 
  • Een bepaald type auto; 
  • Je favoriete dier; 
  • De skyline van een bepaalde stad; 

Uiteraard zijn de bovenstaande mogelijkheden nog maar het puntje van de ijsberg. In de praktijk is het aanbod met mogelijkheden dan ook nog veel en veel uitgebreider. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat het aanbod met standaard diamond paintings lang niet voor iedereen voldoende is. Er zijn ook heel wat mensen die bijvoorbeeld graag een zeer persoonlijke diamond painting willen maken. Geldt dat ook voor jou? Dan zou het voor jou zeker en vast interessant kunnen zijn om daarvoor te kijken in de richting van op maat gemaakte diamond paintings.

2.) Op maat gemaakte diamond paintings

Buiten de standaard diamond paintings is het dus ook mogelijk om te kiezen voor een exemplaar welke op maat van jouw wensen wordt gemaakt. Dat deze optie door de jaren heen steeds populairder is geworden hoeft eigenlijk niet te verbazen. Het is namelijk zo dat de meeste mensen die diamond paintings hebben gemaakt er uiteindelijk voor kiezen om deze in hun interieur te integreren. Uiteraard zijn er erg mooie, standaard diamond paintings verkrijgbaar, maar voor de meeste mensen geeft het toch net dat tikkeltje extra om bijvoorbeeld een mooie, persoonlijke foto als diamond painting te maken voor in het interieur. 

Bij het laten maken van op maat gemaakte diamond paintings moet je altijd met een aantal zaken rekening houden. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de foto over een voldoende kwaliteit beschikt. Dat is iets waar veel mensen niet meteen rekening mee houden, maar wat wel van cruciaal belang is voor het eindresultaat. Bij twijfel is het altijd de moeite waard om even het advies te vragen van de partij die maatwerk diamond paintings aanbiedt aan haar klanten. Hou er tot slot ook rekening mee dat je uiteindelijk je diamond painting ergens in je interieur zal willen ophangen. Ook het ophangsysteem is dus iets waar je over na zal willen denken.