Welke kamersteiger ik heb nodig?

Kamersteigers zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Het assortiment is breed, dat is fijn wanneer je opzoek bent naar een kamersteiger met een specifieke hoogte die je zou kunnen gebruiken voor werkzaamheden zoals; bouwen, renoveren of onderhouden op plaatsen waar je vanaf de grond niet of nauwelijks bij kunt. Hier vindt je meer informatie over de verschillende kamersteigers. 

Wat is een kamersteiger?

Een kamersteiger heeft zijn naam niet te danken aan het feit dat het alleen binnenshuis gebruikt kan worden, want buiten kan het ook gewoon. Een kamersteiger is gemakkelijk door één persoon in elkaar te zetten. Ook zijn kamersteigers een stuk goedkoper dan rolsteigers. Dat komt doordat ze een stuk minder groot zijn en de wielen van een kamersteiger zijn niet verstelbaar en bij een rolsteiger kan dat wel. 

Verschillende maten kamersteigers

Om te voldoen aan de wensen van de klant, zijn er verschillenden maten kamersteigers. De meeste bedrijven die steigers aanbieden, hebben de maten: 75 tot en met 135 centimeter breed. Daarbij wordt automatisch ook het platform aangepast. Bij een breedte van 75 centimeter is er alleen één platform van 60 centimeter breed. Bij de kamersteiger met een breedte van 90 centimeter wordt één platform van 60 centimeter gecombineerd met één platform van 90 centimeter. De kamersteiger met een breedte van 135 centimeter heeft een groot werkoppervlakte waar je veel gereedschap op kwijt kunt. 

Kamersteiger kopen

Wil je nu zo’n kamersteiger kopen en ben je benieuwd naar de prijzen? De prijzen zijn erg afhankelijk van het formaat dat je wilt aanschaffen. Een klein formaat kamersteiger kan je al kopen voor €200. Wil je de beste kamersteiger die er is? Dan betaal je iets minder dan €1400 euro, maar deze kamersteiger bereikt een werkhoogte van achtenhalve meter en is daarom erg vergelijkbaar met een rolsteiger. 

Geef een reactie