Wat is er allemaal te doen in Amsterdam

Onze hoofdstad is wereldwijd bekend voor een aantal dingen. Zo kan jij waarschijnlijk zelf al een aantal dingen bedenken. Maar als inwoner van Nederland weet je eigenlijk helemaal niet wat je kan doen in Amsterdam. In de rest van de tekst worden alle leuke activiteiten benoemd en op welke locaties je leuk kan wonen. Zo kan je voor een leuk dagje uit hier gezellig heen. Of als je op zoek bent naar een nieuwe woning heirdoor overwegen om naar Amsterdam te verhuizen.

Wat je kan doen voor een dagje uit in de hoofdstad.

In zo’n grote stad moet je wel veel kunnen doen. En dat klopt ook. Er is veel variatie te vinden. Zo kan je wandelingen doen, cultuur snuiven, de geschiedenis van alles en nog wat leren, shoppen en nog veel meer. Dit gaan we ook stap voor stap langs.
Laten we beginnen met de cultuur. In Amsterdam zijn een hoop bezienswaardigheden. Zoals het Muiderslot kasteel. Dit kasteel uit de 13e eeuw is leuk om te bezoeken en even door de tuintjes te lopen die er bij horen. Daarnaast zijn er een paar kerken die het zeker waard zijn om te bezoeken. Het gaat hier om De Nieuwe Kerk, De Oude Kerk, en de Westerkerk. 

Voor museums ben je ook hier op het goede adres. Er zijn er heel veel om uit te kiezen in veel verschillende onderwerpen. Je hebt zelfs het Museumplein waar je even kan winkelen. Werkelijke museums zijn Het Scheepvaartmuseum, Eye Filmmuseum, Amsterdam Museum als je over Amsterdam wilt leren, het Stedelijke Museum Amsterdam, Het NEMO Science Museum wat ook leuk is om je kinderen naar mee te nemen aangezien hier veel interactieve dingen zijn. De bekendste van allemaal zal niets minder zijn dan het Rijksmuseum. Met een van de meeste kunst meesterwerken uit heel Europa. Het gebouw op zichzelf is al prachtig om te zien. Dan weet je al wat je te wachten staat wat er binnen op de muren hangt. 

Voor wat actievere dingen in de buitenlucht is het leuk om naar ARTIS te gaan. De dierentuin waar je de blauwe pijlgifkikker kan zien tot aan de machtige leeuw. Er is een gigantisch aantal diersoorten hier aanwezig. En het gaat niet alleen om dieren. Ook zijn er genoeg soorten bomen en mooie bloemen te vinden waar je rustig langs kan lopen. Verder is de bekende P.C Hooftstraat echt iets voor de shopper. Met een grote keuze aan winkels is er altijd iets leuks te kopen.

Wijken en buurten

Je bent inmiddels van plan om te verhuizen naar Amsterdam en staat op het punt om ene verhuisbedrijf Amsterdam te bellen. Maar waar moet de verhuisservice Amsterdam jouw naar toe brengen? Leuke wijken zijn De Slotervaart, De Houthavens, De Omval en De Vondelbuurt. Je zal je snel thuis voelen en binnen no time jezelf zien als echte Amsterdammer. De weg weten zal je wat minder soepel verlopen tussen alle straatjes door. Maar dat komt vanzelf als je steeds op pad gaat om een van deze dingen te doen.