Waarom het kiezen van een glazen terrasoverkapping slim is

glazen schuifwanden

Een glazen terrasoverkapping achter je huis, met glazen schuifwanden, is een verbouwing die je woongenot flink gaat vergroten. Je kunt voortaan heerlijk comfortabel, droog en ‘windstil’ op je terras zitten en tegelijk toch van de zon en je tuin genieten. Maar dit verhoogde leefcomfort is by far niet het enige voordeel van een overkapping met glazen schuifwanden. Er zijn nog meer goede argumenten om je woning te verfraaien en leefbaarder te maken met een glazen terrasoverkapping. In dit blog kun je lezen waarom het kiezen van een glazen terrasoverkapping slim is!

glazen schuifwanden

Als je op langer in de tuin wilt kunnen genieten

Aantrekkelijk aan een overkapping met glazen schuifwanden in de tuin, is dat je het zomergevoel een stuk langer kan vasthouden, omdat je het hele jaar door in je tuin kunt zitten. De overkapping houdt de neerslag en de wind tegen, en natuurlijk ook in het najaar en voorjaar de kou. De tuinoverkapping wordt zo een mooi verlengstuk van je woning, zeker als je er een stijlvolle schuifwand van glas bij in laat bouwen. Omdat de overkapping van glas is, heb je optimaal zicht in je tuin en kun je onbeperkt genieten van de zon en de (hopelijk) gevarieerde flora en fauna in je tuin!

Minder last van geluidsoverlast bij een glazen overkapping

Aantrekkelijk aan een glazen overkapping met bijhorende schuifwanden, is dat glas een geluiddempende werking heeft. Mocht het dus regenen of er vanuit bomen iets op je overkapping vallen, dan heb je daar nauwelijks tot geen last van. Bij een kunststof overkapping is dat wel anders en wordt je horendol als het regent of als er iets anders op de overkapping valt.

Glazen overkappingen kunnen decennialang mee & houd je eenvoudig schoon

Prettig aan overkappingen van glas is de sterkte van het materiaal en de indrukwekkend lange tijd die je hiermee vooruit kunt. Kies je voor goed glas in de juiste dikte, dan kun je decennialang probleemloos genieten van een mooie overkapping op je tuinterras. Daarbij is het ideaal dat je qua schoonmaakwerk snel klaar bent. Glazen kappen, schuifwanden en schuifdeuren kun je namelijk eenvoudig, met elk soort schoonmaakmiddel, reinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *