Verlichtingsopties voor de zolder

Zoals elke huiseigenaar weet, is verlichting een essentieel aspect van elk deel van uw huis. Bij zolder verlichting gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar ook om de algehele veiligheid. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van de juiste zolder verlichting voor uw huis.

1. Kies lampen met een lage warmte-afgifte

Een van de belangrijkste aspecten van het kiezen van zolder verlichting is om te kiezen voor armaturen met een lage warmte-afgifte. Aangezien de meeste zolders kleine, krappe ruimtes zijn, wilt u een armatuur vermijden waar het lamptype hoge niveaus van warmteproductie veroorzaakt tijdens het gebruik. Dit maakt je niet alleen comfortabeler in de ruimte, het helpt ook om onbedoelde brandwonden te verminderen als je in contact komt met de lamp. Terwijl gloeilampen in een unieke stijl met een hangende kettingbediening ooit het belangrijkste type verlichting voor zolders waren, zijn ze om deze redenen vervangen. Een gloeilamp produceert door de werking hoge niveaus van warmte, waardoor de blootliggende lamp een gevaar vormt

2. Let op temperatuur

De andere kwestie die van belang is voor zolder verlichting, heeft ook betrekking op de temperatuur. Als u een zogenaamde onafgewerkte zolder heeft waar de temperaturen buiten het huis de fundering kunnen infiltreren, moet u hier absoluut rekening mee houden bij het kiezen van de verlichtingsarmatuur voor de ruimte. Een armatuur moet bijvoorbeeld duurzaam zijn tegen externe factoren zoals extreme hitte- en vriestemperaturen om problemen te voorkomen die de levensduur van het armatuur kunnen verkorten.

3. Kies meerdere applicaties voor extra zichtbaarheid

Hoewel de kale lampbenadering al decennia de standaard is, zijn er nu meer opties dan ooit tevoren voor zolder verlichting. Een volledig ingekapselde verlichtingsoplossing die in het midden van de ruimte wordt geplaatst, kan veel algemene verlichting toevoegen die nodig is voor zichtbaarheid, maar het kan vaak schaduwen creëren aan de rand van de ruimte. Een geweldige manier om dit te bestrijden en de totale zichtbaarheid van de ruimte te behouden, is door meer dan één lichtoplossing in de ruimte te installeren. Enkele geweldige ideeën hiervoor zijn opties zoals touwverlichting langs de omtrek van de zolder, aan de muur bevestigde LED-striparmaturen op batterijen en zelfs het gebruik van railverlichting, afhankelijk van de grootte van de zolder.

Geef een reactie