Tips voor het opknappen van je woning

Het verbouwen en klussen in huis zorgt voor vernieuwing en laat je weer houden van je woning. Van een grote uitbouw van de woonkamer en het laten plaatsen van dakkapellen tot het opleuken van de woonkamer met een nieuw bijzettafeltje: we geven je 3 tips voor het opknappen van je woning. 

Wat is je budget?

Onze nummer één tip is om in kaart te brengen wat je budget is. Hoeveel geld heb en wil je besteden aan het opknappen van je woning. Houd rekening met het feit dat klussen waar je lang profijt van hebt (bijv. een badkamerspecialist of traprenovatie) vaak iets vriendelijker zijn voor je portemonnee dan klusjes die vooral de look en feel in huis veranderen (bijv. het verven van de muren of het aanschaffen van een nieuwe bank).

Wat moet er worden geklust?

Naast het bepalen van het budget, is het maken van een kluslijst een must. Wanneer je 10.000 euro beschikbaar hebt voor het opknappen van de woning, maar alleen de uitstraling van de woonkamer aan wilt pakken, kan dit wat veel zijn. Stel een lijstje met lange termijn projecten en korte termijn projecten op en koppel deze aan een bepaald budget. Hiervoor kan het nodig zijn om hier en daar offertes op te vragen zodat je een indicatie hebt van de kosten. Ga verder na welke klussen hoge prioriteit hebben (bijv. een fornuis wat niet naar behoren werkt) en welke klussen ook over een aantal maanden opgepakt kunnen worden (bijv. het vervangen van badkamertegels). 

Maak een plan van aanpak

Nu je een lijstje met klussen gekoppeld aan de prioriteit en het budget hebt, is het zaak om te bedenken hoeveel tijd je zelf hebt de komende maanden om hiermee aan de slag te gaan. Tevens is het verstandig om kritisch te zijn op je eigen klus ervaring. Welke klussen op de lijst kunnen beter worden uitgevoerd door een specialist en bij welke klussen kun je hulp van vrienden of familie inschakelen? Al deze zaken resulteren in een overzichtelijk plan van aanpak, zodat jij goed voorbereid kunt beginnen aan het opknappen van je woning!  

Geef een reactie