Tips om de kou buiten te houden

Heb je het wel eens koud thuis in de winter? En staat de kachel al op een hoge stand om je huis te verwarmen? Je hebt het nog steeds koud en pakt hierdoor een lekkere warme deken om je warm te houden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het zo koud hebt en de kachel staat ook nog is op een van zijn hoogste standen te draaien. Waarschijnlijk is je huis dan niet goed geïsoleerd. Hieronder worden er drie tips belicht over hoe je de kou buiten je huis te houden en het probleem dat je het koud hebt als je binnen bent op te lossen.

#Tip 1: Koop een rolluik

De eerste tip die ik je meegeef is dat je een rolluik kan kopen die een isolerend effect heeft.

Zoals de Heroal RS42 de Heroal mini-e rolluik en de Heroal HK842 rolluiken. Deze rolluiken hebben allemaal hetzelfde isolerend effect, maar wel met verschillende kwaliteiten. Deze rolluiken zorgen ervoor dat er geen kou van buiten naar binnen komt als het luik gesloten is. Door de combinatie van aluminium en een bepaalde speciale schuim laag met een ander soort specifieke laag samen gecombineerd maakt dat deze luiken een goed isolerend effect hebben waarbij ze de koude lucht die buiten je huis is gescheiden houdt van de warme lucht binnen je huis. Door het kopen van een rolluik komt er geen koude lucht meer in je huis door de ramen.

#Tip 2: Huis isoleren

Een tweede tip die ik je mee wil geven is om je huis te laten isoleren. Dit kan je zelf doen door bijvoorbeeld rolluiken aan te schaffen, maar je kan het ook door ervaren specialisten laten doen. Je huis isoleren kost wel wat geld want het is een hele klus als je huis van zichzelf niet zo goed is geïsoleerd. Dit moet daarom ook door vakmensen gebeuren om foute isolatie bewerkingen en aanpassingen te voorkomen. Het bedrijf moet ook met kwalitatief goede materialen werken om tot een goed resultaat te komen. Een bedrijf die huizen isoleert heeft de volgende isolatie mogelijkheden waaruit je kan kiezen en waar je voor kan worden geadviseerd: 

  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dak en zolder isolatie
  • Bodemisolatie
  • Het impregneren van de buitenmuren

#Tip 3: Zorg dat de radiatoren de goede kant op stralen

Door folie wat reflecteert achter je kachel en andere radiatoren te plaatsen geven ze de warmte af aan jou huis en niet de muren. Het is ook nooit handig om een bank of een gordijn voor je kachel of warmtebron te plaatsen. Hierdoor wordt de warmte niet de kamer in gestraald, maar blijft het vast lopen op het obstakel en gaat de warmte weer naar de muur toe die de warmte vervolgens opneemt. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de muur gaat zitten en niet in de lucht van je kamer. Dit is natuurlijk niet echt de bedoeling en erg zonde van alle energie die jouw kachel moet gebruiken om warmte uit te stralen met de bedoeling om jou huis warm te houden en niet de muren.