Overkappingen in alle soorten en maten

Het is net winter, maar de gedachten gaan af en toe al weer uit naar de zomer van volgend jaar. We denken al weer aan de mooie zomeravonden die gaan komen. Lekker lang buiten zitten met een hapje en een drankje. Eventueel gezellig met vrienden of familie. Maar wat als het nu na een mooie zomer middag wat minder weer wordt? Als het bewolkt wordt en de zon achter deze wolken verdwijnt? Of als het zelfs gaat regenen? Dan zit je natuurlijk niet prettig meer.

Lamellen overkapping in de tuin

Een overkapping in je tuin kan dan uitkomst bieden. Bij zeer veel huishoudens is al een overkapping te vinden in de achtertuin. Wil je nu ook een overkapping aanschaffen en laten plaatsen, dan heb je een aantal keuzes te maken. Natuurlijk moet je bepalen waar je de overkapping precies in je tuin wilt laten plaatsen. Let daarbij ook op de stand van de zon op de verschillende tijden van de dag. Het kan handig zijn de overkapping daar te plaatsen waar de zon staat op het warmst van de dag. Zodoende kun je ook even uit de zon komen als het wel erg warm is. Daarnaast moet je ook beslissen van welk materiaal je de overkapping wilt hebben.

Doelen van een overkapping

Een overkapping kan je beschutten voor een regenbui maar ook voor de zon. Als het dik boven de dertig graden wordt en de zon brand er vol op dan kan het fijn zijn om even in de schaduw te kunnen komen. Dit kan met een overkapping.

Wil je nou het beste van beide? Dat kan ook. Kies dan voor lamellen overkappingen. Met een lamellen overkapping kun je beschut zitten op het moment dat het na een mooie zonnige middag ineens gaat regenen. Je doet dan gewoon de lamellen dicht en je kunt nog heerlijk blijven zitten. En het tikken van de regen op het lamellen dak heeft ook wel iets.

Maar wil je op dezelfde plek juist even genieten van de zon? Dan doe je de lamellen van je lamellen overkapping open en komt het zonnetje lekker binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *