Is het een Goed Idee om Nachtschoten te Hebben

Je vraagt je misschien af of het een goed idee is om nachtschoten te hebben. Mogelijk heb je namelijk al een deurknop die op slot kan in je voordeur. Normale deurknop sloten bieden wat beveiliging, maar dit komt niet in de buurt van de veiligheid van een nachtschot mechanisme.

Wanneer je een nieuwe deurknop installeert in je voordeur, merk je mogelijk al iets. Ze houden het meestal een aantal jaar vol, en daarna zijn ze versleten. Dit komt doordat het mechanisme constant beweegt en wordt gebruikt. Aan de andere kant wordt een nachtschot alleen gebruikt wanneer je de deur wilt beveiligen. Het slijt niet zo snel als een standaard deurknop.

Nachtschoten zijn gebouwd om sterker te zijn dan deurknoppen. In de meeste gevallen zijn ze ontworpen voor veiligheid. Ze gaan langer mee dan deurknoppen, doordat ze van betere materialen worden gemaakt. Dit maakt ze een goede investering voor  de beveiliging van je huis.

Een nachtshot afsluitmechanisme is moeilijk open te breken of te forceren, vergeleken met een slot in een deurknop. De enige manier om een nachtschot te openen is door de schuif te bewegen. Aan de andere kant kunnen deurknoppen vaak worden omzeilt door middel van een simpele credit card. Dit komt doordat het mechanisme niet hoeft te draaien om de deur te openen. Alles wat gedaan hoeft te worden is de pin naar binnen schuiven, en de deur gaat open zonder aan de knop te hoeven draaien.

Een ander ding is dat een nachtschot veel veiliger is dan een deurknop, zeker op een deur met ramen. Het is niet moeilijk om een deur met ramen open te breken, wanneer er slechts een deurknop aanwezig is om je buiten te houden. Men hoeft alleen het raam te breken en naar binnen te grijpen. Wanneer een hand binnen is kan de deurknop worden geopend door er slechts aan te draaien of het sluitmechanisme open te draaien.

Heb je een deur met ramen dan kan je het beste investeren in een dubbele cilinder nachtschot systeem. Met dit soort mechanismes heb je altijd een sleutel nodig om de deur van binnen af te kunnen openen, en van buiten. Als iemand het raam openbreekt kunnen ze nog steeds de deur niet openen, omdat ze een sleutel nodig zullen hebben om binnen te komen.

Neem contact op met een slotenmaker voor hulp!