Hoe kies ik de juist wielen voor onder mijn meubels?

Het zijn 2 verschillende dingen die toch in harmonie gaan meubels en wielen. Maar bij de aankoop van deze wielen voor de meubels gaat het frequent fout. Er zijn een hoop verschillende meubelwielen in alle soorten en types hierdoor vaak verkeerde keuzes gemaakt. Ook gaat het vaak fout bij het doe het zelven, maar wees ook zeker dat het bij de stijl van je interieur past. Wij geven u een paar tips om de juiste meubelwielen aan te kopen.

Het juiste meubelwiel voor de juiste vloer.

De verkeerde aanschaf van wielen voor een bepaalde vloer is vaak de duurste fout die gemaakt wordt. Vooral op laminaat of een parketvloer gaat het vaak mis. Als je vloerbedekking hebt zal een verkeerd wiel niet fijn in het gebruik zijn, want je zult vaak schade ondervinden. Bij het gebruik van vloerbedekking wielen op laminaat of parket gaat het goed mis. Het hardere wiel veroorzaakt vroeg of laat flinke krassen of sporen in je vloer.

Juiste gewicht voor het wiel

Veel mensen kopen in de bouwmarkt hun meubelwiel. Hier is niets mis mee. Alleen veel bouwmarkten verkopen deze wielen zonder enige vorm van informatie. Ook online zijn er webwinkels waarbij je geen productomschrijving vinden kunt. Zorg altijd dat je zeker weet wat het juiste te belasten gewicht is per wiel. De verdeling van het gewicht is eenvoudig. Stel, je zoekt meubelwielen voor een tafel met vier poten. Het meubelwiel dat jij gevonden hebt, kan een gewicht aan van 40KG per wiel. Deze kun je dan keer vier doen en zo weet je dat de tafel maximaal 160KG belasting mag krijgen. Reken niet alleen het gewicht van de tafel maar ook de spullen die je erop zet.

Hoe bevestig je een meubelwiel?

Per wiel kan de bevestiging verschillend zijn. De een is te bevestigen via een boutgat. Deze wielen met boutgat worden meestal gebruikt op het moment dat er een wiel defect is. Hiermee kun je dan zonder de stift te vervangen snel een nieuw meubelwieltje plaatsen. Deze stiften zijn ook los te koop. Zo kun je ook bij het op wielen zetten van meubels met deze bevestiging werken. De stiften maak je in de poot en het wiel schroef je erin. Een andere bevestiging is een plaatbevestiging. Hiermee schroef je vier schroeven door het plaatje in de onderkant van de poot. Het meubelwiel zit al aan het plaatje vast. Zo ben je snel klaar.

Conclusie over het kopen van wielen:

Zorg dat je altijd zeker weet of het wiel geschikt is voor je vloer. En zorg dat je het juiste gewicht weet. Verder kun je beter voor de  beste kwaliteit prijsverhouding gaan zoals bij wielenoutlet.nl. 

Geef een reactie