Hier vind je allerlei huis verkopen tips!

Het kan best spannend zijn om je huis te verkopen. Daar kun je best wat huis verkopen tips bij gebruiken toch? Dat dachten wij ook! Daarom hebben we in deze blog een aantal tips voor je opgeschreven. Lees dus snel verder, dan duiken we er meteen in.

Kies een goede vraagprijs

Net als met ieder ander product is het belangrijk om je huis voor de juiste prijs in de markt te zetten. Vraag je teveel, dan wil niemand het hebben. Vraag je te weinig, dan ben je dief van eigen portemonnee. Laat daarom minimaal twee taxaties uitvoeren. Je weet dan precies wat het huis waard is, omdat je het gemiddelde van de twee bedragen kunt nemen. Van daaruit kun je met een goede makelaar bespreken welke prijs passend is met betrekking tot de huidige markt en andere woningen in dezelfde wijk en omgeving.

Voer achterstallig onderhoud uit

We zeggen natuurlijk niet dat je complete verbouwingen uit moet gaan voeren. Dat is zonde wanneer je je huis gaat verkopen. We bedoelen vooral dat je de dakgoten uitbaggert, dat ene gaatje in de muur even dicht maakt met plamuur of dat je de kalkresten van de badkamerkraan afhaalt. Dit soort dingen kunnen een groot verschil maken bij een bezichtiging. Jij wilt je huis natuurlijk verkopen dus dit is dan zeker een goede bezigheid.

Zet je woning ook op social media

Sommige mensen kijken vooral veel op social media. Zet je huis dus niet alleen op huizenwebsites maar ook op de social media. Zo vergroot je de kans dat je snel een geschikte koper vindt!

Doe je best

Wanneer je goed je best doet zul je je huis, zeker met behulp van een makelaar, vast snel en gemakkelijk verkopen. Wij wensen je daar in ieder geval heel veel succes bij!