Geen warm water, wat nu?

Als je s ochtends wakker wordt en onder een warme douche wilt stappen is er maar weinig zo vervelend als een douche die niet warm wil worden. Vaak is de douche dan echter ook niet het enige wat niet warm wordt. Het kan bijvoorbeeld maar zo zijn dat de verwarming het in dat geval ook niet doet en je geen warm water uit de kraan kunt tappen. Dit soort problemen zijn meestal het gevolg van een storing in de CV ketel. Hoe kan je er voor zorgen dat je zo snel mogelijk weer kunt genieten van warmte in jouw woning? 

Storingscode CV ketel

Als je CV ketel niet meer warm wordt moet je denken aan een CV reparatie. Om deze zo snel en effectief mogelijk uit te voeren is het van belang dat je een aantal dingen uit zoekt voor je een monteur laat komen. Zo geven de meeste CV ketels een storingscode aan wanneer zij last hebben van een storing. Achterhaal dus altijd even het merk van de cv ketel en de bijbehorende storingscode. Zo kan een monteur zich alvast voorbereiden op wat er ongeveer moet gebeuren. De meest voorkomende storingscodes zijn:

  • Storing E4 van een Remeha ketel: Deze storingscode geeft aan dat er geen vlam kan worden gevormd. Controleer eventueel zelf de ontstekingskabel, elektrische aansluiting en de gastoevoer.
  • Storing 5 van een Intergas ketel: Deze storingscode betekent ook dat er een probleem is met de vlamvorming. Je kunt zelf eventueel de sifon controleren en vervangen.
  • Storing 6a van een Nefit ketel: Deze foutmelding geeft ook aan dat er onvoldoende vlamvorming is in de ketel om op te kunnen warmen. Bij een Nefit ketel kan je proberen deze te resetten. In sommige gevallen werkt hij dan weer tijdelijk. De hulp van een monteur blijft echter wel raadzaam.

Als je weet wat er aan de hand is met je ketel kan je een monteur inschakelen. Deze hoeft dan minder tijd te besteden aan zelf uitzoeken wat er mis is. Dit kan wat geld schelen bij de reparatie.

De CV ketel repareren

Vervolgens is het dus nodig de ketel te repareren. Het repareren van een ketel kan je het beste over laten aan een professional in verband met eventuele verzekeringen en gezondheidsrisico. De monteur kijkt wat er moet gebeuren en zorgt dat dit op de meest effectieve en veilig manier gebeurt. Je kunt bij veel CV experts ook een onderhoudscontract afsluiten. De monteur komt dan eens per afgesproken tijdsperiode een controle en onderhoudsbeurt aan je ketel uitvoeren. Tussendoor is de monteur dan bovendien meestal ook bereikbaar voor storingen. Afhankelijk van de afspraken in het contract en de hoeveelheid storingen die je hebt kan dit enorm schelen in de kosten.