Een revolutie van de warmte

Naast voedsel, een dak boven je hoofd en liefde is er nog iets waar ieder mens behoefte aan heeft. Warmte. Alle mensen in alle tijdperken joegen deze vier zaken na. Door de eeuwen heen zijn deze primaire levensbehoeften over het algemeen makkelijker te vinden. Tegenwoordig is het een groter risico dat u te veel voedsel opraapt en in uw mond stopt dan te weinig. Ook leeft u niet meer in een kale grot, maar in een huis met fauteuils en lits-jumeaux. Alleen aan de woorden ziet u er al dat u er flink op vooruit bent gegaan. Wat de liefde betreft, twijfel ik of het makkelijker of moeilijker te vinden is dan in het Pleistoceen. Maar daar heb ik het in een andere blog nog wel een over. In dit stuk wil ik me richten op de allerlaatste van de primaire levensbehoeften. Warmte. 

De late revolutie van de warmte

Waar kranen met lopend water, bakstenen huizen en internetdating de werelden van de andere levensbehoeften al enige tijd geleden danig veranderde, bleef onze voorziening in warmte tot voor kort heel simpel. Om het warm te krijgen, moesten we iets verbranden. Of dat nu hout, steenkool of gas was. Pas zeer recent heeft zich ook in de wereld van de warmte een revolutie voorgedaan. Nu is er infrarood verwarming! Hierbij hoeft er niets verbrand te worden, maar wordt uw huis verwarmd door middel van straling. Op verschillende plekken in uw huis kunt u een Verwarmingspaneel laten installeren. Dit panelen kunnen een afstraalwarmte tot wel 120 graden bereiken, maar toch zijn ze niet warmt als u ze aanraakt. Dit is de revolutie van de warmte waarop de mensheid heeft gewacht!

De voordelen van infrarood verwarming

Voordelen te over als het gaat om infrarood verwarming, oftewel ir verwarming. Het is energiezuinig, duurzaam en goedkoop. De goedkoopste infrarood verwarmingspanelen zijn er al voor minder dan honderd euro, maar er zijn ook varianten van meer dan duizend euro. De duurdere modellen onderscheiden zich van de goedkopere doordat ze zeer energiezuinig zijn en doordat ze bijvoorbeeld een bijzonder design hebben. De verwarmingspanelen kunnen qua omvang namelijk vrij groot zijn, maar tegelijk zijn ze heel dun. In tegenstelling tot de onbehouwen radiators bieden infrarood verwarmingspanelen daardoor interessante toepassingen qua design. Zo kunnen er kunstwerken of foto's op afgebeeld worden. Na lopend water, baksteen en internetdating voor onze overige levensbehoeften, wordt nu ook onze behoefte naar warmte beantwoord op een wijze die past bij de moderne tijd!

Geef een reactie