Een paar tips om water te besparen tijdens het douchen

Heerlijk douchen na een lange dag werken of intensieve sportsessie is een echte verademing toch gaat er veel water verloren tijdens een douchebeurt. Dat is niet zo duurzaam, je kunt een aantal dingen zelf ondernemen zoals een waterbesparende douchekop kopen. Maar je kunt natuurlijk ook andere dingen ondernemen, lees snel verder want ik geef je een aantal tips.

Tip 1. Vang het water op

Duurt de douche even om warm te worden, en stroomt er dan veel koud en schoon water door de doucheafvoer? Een tip is om er een emmer onder te zetten als je de douche aanzet, zodat je schoon water kunt opvangen. Dan kun je het water weer gebruiken om het toilet door te spoelen of de planten water te geven! Simpel maar zeker effectief!

Tip 2. Niet in bad maar onder de douche

We weten dat een bad nemen in plaats van douchen echt een verademing kan zijn! Maar dan is het eigenlijk wel van belang dat je de tijd hiervoor neemt. Je gebruikt namelijk vier keer zo veel water als je in bad gaat ten opzichte van vijf minuten douchen. Dus als je alleen in bad gaat vul het bad dan niet helemaal of ga samen in bad.

Tip 3. Douche alleen

Uit onderzoek blijkt dat je tijdens het douchen met je kind of partner veel langer onder de douche staat dan wanneer je alleen doucht. Dit komt natuurlijk omdat samen zijn veel leuker is dan alleen. Als je echt serieus wilt douchen om water te besparen, raden we je aan om alleen te douchen. Hierdoor is het mogelijk om in 5 minuten (of zelfs nog sneller) te douchen.

Meer tips of op zoek naar een zuinige douchekop, neem dan een kijkje op de website van niebla.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *