Een ideale ergonomische werkplek!

De vakantie zit er weer op, de warme dagen zijn voorbij, we gaan weer aan het werk! Er gaan nieuwe stappen worden gezet en er is weer een nieuwe lichting studenten die een opleiding zullen volgen. Er zal dus weer hard gewerkt moeten worden op het kantoor of aan het bureau in je kamer, maar doet nog lang niet iedereen dit op de juiste manier. Vele mensen beschikken over een slechte stoel, een onjuist afgesteld bureau of zitten veel te lang achter elkaar. In dit blog zullen we je vertellen hoe je hier gemakkelijk vanaf kunt komen, zodat je ten allen tijde zult beschikken over een juiste, ergonomische werkplek!

De standaard werkplekken van deze tijd

Wanneer we nu zullen kijken bij jonge ondernemers of studenten, zullen de meeste hiervan niet werken in een ergonomisch ingerichte werkplek. De bureaus zijn meestal goedkoop, terwijl de stoelen ook niet altijd juist zijn afgesteld. In het begin zullen de studenten hier weinig van merken, maar op den duur zullen er vele klachten gaan volgen van rugpijn, klachten in de nek of oververmoeidheid. 

Maar hoe kunnen we dit nu voorkomen? Wat zijn nu de belangrijkste maatregelen die je dient te treffen, zodat je vervolgens nergens last van zult krijgen? 

Het inrichten van een ergonomische werkplek

Wanneer je als student een werkplek wilt creëren in je eigen kamer of studio, wil je natuurlijk dat dit zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Tegenwoordig kiezen de meeste studenten nog voor een goedkope tafel die ergens in een hoek wordt gezet, maar biedt een hoekbureau tegenwoordig een betere uitkomt. Met een hoekbureau zul je de gehele hoek in beslag nemen en beschik je over een aardig groot bureau, zonder dat je vele overige bruikbare ruimte in je kamer in beslag zult nemen.

Met een sta bureau zul je nog iets meer naar een ergonomische werkplek gaan. Met een zit- sta bureau zorg je ervoor dat je kunt afwisselen tijdens het werk, door af en toe eens je werkzaamheden staand uit te voeren. Wanneer je constant zit, zul je merken dat je hier vele klachten van gaat krijgen en is dit overigens erg ongezond voor je levensstijl. Door na iedere gewerkte twee uur in ieder geval even staat of in  beweging komt, zul je veel meer gefocust en fitter zijn tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden!

Een zit-sta hoekbureau!

Nu is het zo dat je een hoekbureau ook heel makkelijk kunt combineren met een zit-sta bureau. Met een hoekbureau zorg je ervoor dat je erg weinig ruimte in hoeft te nemen, terwijl de zit-sta functie ervoor zorgt dat je tegelijkertijd ook zorgt voor de juiste beweging en de ergonomische levensstijl. Ga zelf eens op zoek naar de mogelijkheden. Ik weet zeker dat je iets zult vinden wat bij je past, zodat jij zorgeloos kunt werken en studeren aan je nieuwe bureau!