Een eetkamer inrichten doe je zo

De eetkamer is een van de belangrijkste kamers in huis en krijgt vaak niet de aandacht die het verdient. Vandaar dit artikel, in dit artikel kun je lezen hoe je het beste te werk gaat bij het inrichten van de perfecte en gezellige eetkamer.

Meubels

Meubels zijn natuurlijk ontzettend belangrijk bij het inrichten van de eetkamer. Begin daarom met het uitzoeken van de juiste meubels. Stel je van tevoren de vraag hoe je de eetkamer gaat gebruiken zodat je hier rekening kunt houden bij het uitzoeken van de meubels. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag of je de eetkamer gaat gebruiken om in te werken, relaxen, eten en borrelen. Of is de eetkamer echt alleen voor het diner bedoeld? Je kunt hier vervolgens rekening mee houden door zo comfortabel mogelijke stoelen uit te kiezen. Of een tafel die je zowel als bureau en als eettafel kunt gebruiken.

Stijl en sfeer

Natuurlijk bepaal je bij het uitzoeken van de meubels al naar welke stijl je de eetkamer wil inrichten. Maar nu is het ook echt tijd om na te denken over welke kleur verf je wilt gaan gebruiken om de ruimte helemaal af te maken. Hierbij hou je ook weer rekening bij het gebruik van de kamer. Ga je de kamer veel gebruiken dan kan je het beste kiezen voor een lichte kleur zodat de ruimte open en ruimtelijk oogt. Maar gebruik je de kamer alleen voor dineren dan kun je gaan voor een wat donkerdere en intiemere kleur.

Tot slot maak je de kamer helemaal af met verlichting en andere decoratieve stukken. Ben je bijvoorbeeld gegaan voor een industriele stijl, dan maak je de look helemaal af met een moderne tafellamp. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een spiegel ophangen dit geeft de kamer een meer ruimtelijk aanzicht.

Meer inspiratie opdoen wat betreft decoratie en verlichting? Neem dan even een kijkje op lampenshoponline.com

Geef een reactie