Een codeslot: waarom heb je het nodig?

codeslot

Codesloten zijn erg handig om jouw huis, ruimte of plek af te sluiten voor onbevoegden. Door middel van een codeslot kunnen alleen de mensen die een code hebben naar binnen. Zo kun je jouw spullen veilig opbergen of met een gerust hart jouw huis verlaten. 

Een codeslot laat jou je eigen code kiezen om de deur af te sluiten. Dit is handig in bedrijfspanden waar het niet de bedoeling is dat iedereen overal toegang tot heeft. Maar dit kan ook een goede uitkomst zijn bij het toegangshek van jouw woning of als jij jouw huis graag verhuurd, maar niet aan iedereen de sleutel wilt geven. Je kan de code makkelijk delen met de personen die er gebruik van moeten maken, en daarna weer de code veranderen als ze er geen gebruik meer van mogen maken. Op die manier kan jij altijd zelf bepalen wie wel en wie niet de deur kan openen.  

Er zijn verschillende codesloten waar je gebruik van kan maken. Voor binnen en buiten zijn verschillende codesloten, omdat de omgeving erg anders is in beide gevallen. Voor buiten moet het codeslot namelijk weerbestendig zijn, anders zal het slot niet langdurig werken. Voor binnen maakt dat niet uit en kan je een codeslot plaatsen die niet per se weerbestendig is. Daarnaast zijn er voor hekwerk speciale sloten. Niet ieder hekwerk is namelijk hetzelfde, dus moet jouw slot daarop aangepast kunnen worden. Daarvoor zijn er speciale codesloten voor hekwerk waarmee de schoot verstelbaar is. Hierdoor is het toepasbaar voor elk hekwerk.  Om erachter te komen welk codeslot jij nodig hebt, moet je kijken naar de locatie waar je het wilt plaatsen. Is dat binnen of buiten of op hekwerk? Daarnaast kan je kijken naar extra specificaties die het slot heeft. Wil je zo veel mogelijk verschillende codes kunnen gebruiken? Wil je de deur ook even van het codeslot af kunnen halen, zodat er tijdelijk vrije toegang is? Of wil je graag een sleutelgat erbij voor als je de code bent vergeten? Dit zijn allemaal punten die belang kunnen hebben bij het uitzoeken van een goed codeslot. Als je deze vragen hebt beantwoord kun je jouw codeslot uitzoeken en is jouw deur straks goed beveiligd. Neem een kijkje bij Borglocks, daar bieden wij verschillende codesloten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *