Diamond paintings zijn ware blikvangers in je huis

Ben jij een echte creatieveling en op zoek naar mooie kunst voor aan de muur in huis? Dan kun je misschien beter zelf iets maken, een diamond painting bijvoorbeeld. Daar heb je veel meer plezier van dan wanneer je iets in de winkel zou kopen, want er zit veel tijd en liefde in. Diamond paintings zijn niet zo moeilijk om te maken, maar je moet er wel een flinke portie geduld en precisie voor hebben. De techniek bestaat uit allemaal kleine, glimmende steentjes die je volgens een bepaald patroon opplakt. Een diamond painting kit komt altijd inclusief canvas (met print), steentjes, een speciale pen als accessoire om de steentjes mee op te pakken en een uitleg. Ook de wax die je gebruikt om de pen ietwat plakkerig te maken zit erbij. Daarmee kun je de steentjes makkelijker oppakken en plakken. Met je vingers is dit haast onmogelijk want ze zijn heel erg klein.

Diamond painting is het nieuwe puzzelen

Plan jij regelmatig een middagje puzzelen in omdat dit je zo ontspant? Dan zou je zeker eens wat diamond paintings moeten bestellen. Daarmee kun je namelijk ook urenlang zoet zijn, en het resultaat is super leuk om in huis op te hangen. Een diamond paintings, anders dan de puzzel, haal je niet meer uit elkaar want de steentjes zitten vast. Geef je kunstwerkje een mooi plekje in de woonkamer of slaapkamer. Zo houd je ook nog iets over na al die uurtjes knutselen aan de keukentafel.

Diamond paintings zijn geschikt voor alle leeftijden

Als kinderen een jaar of 4 zijn kun je ze een diamond painting cadeau doen. Ze hebben dan meestal de motoriek wel om met de kleine steentjes aan de gang te gaan, hoewel het soms ook even oefenen is. Het is ontzettend leuk om te zien hoe ze er urenlang zoet mee kunnen zijn, en hoe trots ze achteraf zijn op het eindresultaat. Als het te lang duurt kun je ze ook gerust een beetje helpen. Er is wel wat geduld voor nodig. Sommige kinderen hebben er het geduld niet voor. Is jouw kind echter heel geduldig en is het dol op alles wat met knutselen te maken heeft? Dan is een diamond painting de perfecte optie. Koop er bijvoorbeeld een voor in de herfstvakantie, en geef je kind daarmee iets creatiefs te doen. Of koop Diamond Painting pakketten.

Het verschil tussen ronde en vierkante diamonds

Als je een diamond paintings wilt bestellen dan zul je zien dat je daarbij de keuze hebt uit ronde en vierkante ‘diamonds’. De ronde zijn meer geschikt voor beginners (of voor kinderen) en de vierkante voor mensen die er meer ervaren mee zijn of een hele vaste hand hebben. Diamond paintings met vierkante steentjes moeten namelijk een stuk preciezer worden opgeplakt. Je loopt anders de kans dat je scheef uitkomt. Het beste begin je dus met wat exemplaren met ronde steentjes, en als dat goed gaat stap je over op vierkante steentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *