Deze winter je tuin voorbereiden op de zomer

De zomer is net voorbij, maar wat zullen we hem missen. Nu de dagen weer donkerder en kouder worden, realiseren we ons ook nog extra hoe zwaar pandemie weegt op ons dagelijks leven. Momenteel lopen de besmettingen weer omhoog en dreigen nieuwe isolerende maatregelen. Waar we in de afgelopen zomer in ieder geval nog lekker konden gaan uitwaaien op het strand, of genieten in de tuin komen er nu maanden aan waar we mogelijk echt veel binnen zullen zitten. Daarom hebben we iets nodig om uit te kijken. Aangezien we de afgelopen lente en zomer zoveel tijd in de tuin hebben doorgebracht, hebben we mogelijk ook om ons heen gekeken en gedacht dat de tuin eigenlijk wel mooier gemaakt had kunnen worden. Als je vakantie in de tuin moet vieren dan wil je er ook wel een tropisch paradijsje van maken. In dit artikel bespreken we hoe je deze winter je tuin kunt voorbereiden op de volgende zomer.

Vrolijke loungehoek

Als je in de zomer lekker in de tuin wilt zitten dan is natuurlijk het belangrijkste wel om ook daadwerkelijk lekker in de tuin kunnen zitten, een fijne loungehoek. Velen van ons hebben vast wel een plastic tuintafel met tuinstoelen maar hier word je natuurlijk heel vrolijk van. Een goede keuze is om te investeren in wat houten tuinmeubelen aangezien dit de tuin meteen een luxere en meer natuurlijke uitstraling geeft. De regisseursstoel is bijvoorbeeld een ideale tuinstoel en verkrijgbaar bij onder andere kleurmeester. Een echte loungehoek kan nog mooier gemaakt worden met een parasol of overkapping voor de zon en als je een vuurkorf er neerzet dan kun je ook op koudere avonden heerlijk in de tuin genieten. Voor een gezellig etentje in de tuin kun je ook gecoat tafellinnen inslaan voor op de tuintafel.

Groenere tuin

Helaas hebben veel Nederlanders een tuin met weinig groen en veel tegels. Dit zorgt in de zomer voor meer hitte, is minder gezellig en zorgt ook nog eens voor een slechter milieu. Daarom is het een goed idee om deze winter wat planten te planten die in de lente zullen gaan bloeien. Dit zorgt voor een groenere en gezelligere tuin. Je kunt in Januari of Februari al bloemen planten die in Maart zullen gaan bloeien.

Hangmat

Niks is meer tropisch en relaxter dan een hangmat. Waarom dus geen hangmat in de tuin? Zelfs als je geen bomen als ophangpunt hebt kun je een hangmat met standaard kopen die overal op te zetten is. Het fijne aan een dergelijke hangmat is dat je deze op een regenachtige dag ook gewoon in de woonkamer kunt opzetten.