De Strelitzia en Monstera

Twee planten die echt niet mogen ontbreken in je huis zijn de Strelitzia en Monstera. De planten zijn momenteel niet voor niet razend populair. De planten geven een uniek gevoel in huis. Door de jongensachtige look en grote bladeren geeft het een verfrissend gevoel. De planten zullen dan ook niet misstaan in een mooie plantenbak of glazen bak. 

De Strelitzia 

De Strelitzia is een echte jungle plant. De Strelitza heeft een exotische look door grote donkergroene bladen. Dit geeft een fijn en fris gevoel in huis. De plant is dan ook familie van de populaire bananenplant. Dit is dus echt een musthave voor in huis. De Strelitzia komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Door het klimaat waar de plant vandaan komt krijgt de plant ook het unieke uiterlijk. De grote bladeren geven een heerlijk groen gevoel in huis. De bloemen die uit kunnen komen zijn daarbij prachtig. De bijnaam "paradijsvogelbloem" of "paradijsvogelplant" is dan ook heel passend. Wanneer de bloem uitkomt heb je het gevoel een stukje mini paradijs in huis te hebben.

Goede verzorging is bij deze plant zeker belangrijk. Houd de aarde van de plant lekker vochtig. De plant heeft zeker een keer per week een flinke plas water nodig wat de Strelitzia heerlijk vind. De plant is een echte zonaanbidder. Kies dan ook een zonnig plekje waar deze plant kan shinen.  

De Monstera Deliciosa Tauerii

De Monstera is ook een plant die een jungle achtige vibe uitstraalt. Met grote bladeren en gaten in de bladeren wordt de plant ook wel gatenplant genoemd. Het is een stoerdere plant doordat zowel de bladeren groot zijn als de plant zelf. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en komt uit het regenwoud. Dit mag dan een ander klimaat zijn. In Nederland doet de plant het ook ontzettend goed. Ondanks de kou houd dit plantje zich zeker sterk. Als je een plant zoekt die wat kan hebben dan kun je deze zeker in huis nemen. Een plekje met veel licht zal de plant zeker goed doen. Als je lang van deze topper wilt genieten dan is het zaak om een goed plekje uit te zoeken. De plant voelt zich het beste als je de grond van de plant licht vochtig houd. Je hoeft dus niet vaak water te geven. Even aan de grond voelen en je weet of er een drupje water bij kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *