De juiste epoxy kopen voor in huis

Een aantal maanden geleden is een vriendin van mij verhuist uit haar eerste koophuis. Dit eerste koophuis heeft ze na lang sparen met haar vriend kunnen kopen. Dit was een redelijk klein huis vergeleken met het nieuwe huis. Uiteraard was de koopprijs van het nieuwe huis ook een stuk hoger dan het eerste huis. Bij een zogezegd geluk bij een ongeluk was de staat van het nieuwe huis ook een stuk minder. Er moest nog flink worden verbouwd voordat er op een fatsoenlijke manier in gewoond kon worden. De zolder was nu te groot, en moest worden verbouwd naar een zolder met een gang en twee kamers. Dit zouden de werkkamers worden. De keuken was afgesloten van de rest van de woonkamer. Dit vond mijn vriendin en haar vriend niet gezellig, dus moest er een muur worden doorgebroken. Het belangrijkste onderdeel dat moest worden vervangen bevond zich in de woonkamer. Hier lagen tegels. Mijn vriendin en haar vriend vonden dit niet mooi, en hier moest een vervanging voor komen.

Herinrichting

Het eerste huis had geen mooie meubels. Eigenlijk alles was voor een lage prijs gekocht op een tweedehands markt. Voor dit huis moesten nieuwe meubels komen. Na de verbouwing was het huis in de stijl zoals gewenst was. Dit was strak, maar ook avontuurlijk. Om iets te verzinnen wat bij die stijl paste, raadde ik het gebruik van epoxy aan in een aantal meubels. Op het internet had ik een aantal houten tafels gezien waar er in het midden een soort rivier was gemaakt. Hetzelfde kon worden gedaan met een stoelen of bijzettafels, als hier ook epoxy lijm werd toegepast.

Epoxy

Om dit voor elkaar te krijgen was een speciale vorm van epoxy nodig. Epoxy kopen, de juiste om precies te zijn, was zo eenvoudig nog niet. Voor het maken van een zogeheten river table was giethars voor grote gietingen nodig. het was namelijk belangrijk dat de epoxy een lange uithardingstijd heeft zodat er geen belvorming ontstaat. Het is niet mooi als er midden in je river een luchtbel zit. Doordat de toepassing vooral is zoals genoemd, wordt epoxy met een hoge uithardingstijd ook wel liquid glass en/of clear cast epoxy genoemd. Het is namelijk ook extreem helder en kan goed tegen UV straling. Vooral in woonkamers waar veel licht naar binnen komt is dit heel belangrijk. Ook is deze epoxy waterbestending, waardoor er ook meubels voor buiten in plaats van binnen gemaakt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *