Bezichtigen we straks alleen nog via Virtual Reality?

Een huis kopen kost veel tijd. Er gaat vaak maanden overheen voordat je uiteindelijk een huis koopt. In deze tijd heb je gemiddeld vijf tot tien woningen bezichtigd. Maar wat als je deze bezichtigingen gewoon uit huis kunt doen. Het kan tegenwoordig met Virtual Reality. 

In de makelaars wereld wordt Virtual Reality steeds meer gebruikt. Met een 3D-camera worden 360 graden foto’s gemaakt, die vervolgens met specifieke software aan elkaar worden gekoppeld. In 1 tot 1,5 uur scant de fotograaf de woning. Met speciale camera’s wordt er gezorgd dat de gehele woning in een 3D model kan worden vormgegeven. Het 3D model vormt ook de basis voor de Virtual Reality (VR) omgeving.

De woning wordt hiermee op een Google Streetview gelijkende manier vormgegeven. Natuurlijk werkt deze nieuwe techniek op een gebruiksvriendelijke en snelle manier. De navigatie is zo ontwikkeld dat deze op een eenvoudige manier te gebruiken is en zowel op de computer als op mobiele apparaten uitstekend werkt. 

Eén van de makelaars die deze 3D technologie gebruikt is DHVC Vastgoed. DHVC Vastgoed pakt de verkoop van uw woning vernieuwend en gestructureerd aan. Hun professionele fotograaf maakt dan een 3D virtual tour (Matterport) en foto’s die de verkoop uitstekend ondersteunen. Als koper krijg je van het makelaarskantoor een speciale bril toegestuurd. Verder beschikt DHVC Vastgoed over een heel netwerk aan contacten en weten vaak al eerder dat een woning te koop komt voordat deze op Funda verschijnt. DHVC Vastgoed helpt je waar nodig. Zo gaan ze ook mee naar bezichtigingen en helpen ze met het bepalen van de waarde. Als laatst doen zij de onderhandeling voor u en handelen zij de administratieve zaken af. 

Geef een reactie