Aankooptips nieuwe koelkast

Koelkast aanschaffen

Heb je een nieuwe koelkast nodig, bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen of omdat een oude koelkast kapot is gegaan? Bekijk dan eerst onze handige aankooptips. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe koelkast.

Aankooptip 1 – soort koelkast

Allereerst moet je nadenken over het soort koelkast. Ben je op zoek naar een inbouwmodel die in je keukenblok past? Of ga je voor een vrijstaande koelkast? Dan gaat je zoektocht verder. Zo kan je kiezen uit koelkasten met een koel-vriescombinatie, een grote Amerikaanse koelkasten, een simpel tafelmodel of een mini-koelkast voor wat extra capaciteit. Een kleine koelkast heeft een inhoud minder dan 150 liter, een ‘normale’ koelkast tussen de 150 en 250 liter en een grote koelkast heeft een inhoud van 250 liter of meer.

Aankooptip 2 – energieklasse

Een koelkast gaat ongeveer 15 jaar mee. En in al die jaren gebruikt een koelkast elke dag energie! Het is dus slim om bij de aankoop goed te kijken naar de energieklasse. De zuinigste koelkasten hebben een energieklasse A+++.

Mooie koelkast

Aankooptip 3 – prijs

Koelkasten zijn er in vele soorten en maten. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren zoals het merk, de soort koelkast, de energieklasse, de inhoud en de opties. Gemiddeld ben je voor een goede koelkast in huis al gauw 600 tot 900 euro kwijt. Een flink bedrag, wat niet iedereen zomaar heeft liggen. Naast de mogelijkheid om een koelkast te kopen, kan je ook een koelkast leasen. Dan betaal je een klein bedrag per maand voor het gebruik van de koelkast, wat je als een soort abonnement kan zien. Zo hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te leggen voor een nieuwe koelkast.

Aankooptip 4 – geluidsniveau

Een koelkast staat in veel gevallen in de keuken. Het is daarom ook aan te raden om te kijken naar het geluidsniveau. Stille koelkasten hebben een geluidsniveau onder de 38 dB. Alles boven dit aantal decibel zal je soms horen brommen in huis.

Geef een reactie